Ons verhaal

Mario Lopes is al meer dan 30 jaar ondernemer. Hij is naast wijnexpert ook liquorist en hij heeft een grote ambachtelijke liefde voor het slijters vak. Naast zijn eigen bedrijf waarmee hij onder andere verschillende merken rum en ponche (likeur op basis van grogue) importeert is hij ook zelfstandig franchisenemer van de Gall & Gall vestiging aan de 1e Middellandstraat 4  (West-Kruiskade) in Rotterdam. Als 11-jarige jongen kwam hij naar Nederland met zijn moeder, zijn broers en zijn zus.  Zijn grote droom was om zijn eigen merk rum te lanceren in de Kaapverdiaanse diaspora. Hij wilde anderen laten genieten van zijn Kaapverdiaans erfgoed, maar hij wilde ook zijn familie in Kaapverdië helpen in het kader van  maatschappelijk ondernemen. De Duarte Lopes familie (de familie van zijn vader) komt oorspronkelijk uit São Nicolau en bestond uit boeren en stokers die al sinds 1917 suikerriet verbouwden en grogue stookten. Een gedeelte van deze familie emigreerde naar Garça op Santo Antão, waar de basis werd gelegd voor Duarte Lopes Grogue.

De bekendste eilanden waar de ambachtelijke grogue wordt geproduceerd zijn Santo Antão en São Nicolau. Het suikerriet wort geoogst en verwerkt in een speciale pers (in het Kaapverdiaans wordt dit een ‘trapiche’ genoemd).  Deze pers werd vroeger door stieren voortgetrokken. Tegenwoordig gebeurt dit machinaal.  Kaapverdië is een vulkanische eilandengroep en dat proef je terug in de speciale smaak van de suikerriet.

In het eerste productiejaar, 2016,  is de Duarte Lopes grogue gebotteld in een fabriek in Mindelo, São Vicente. Nadat deze fabriek helaas gesloten werd nadat de eigenaar was overleden, besloot Mario Lopes de grogue in Nederland te bottelen.  Hij vond een goede partner bij familiebedrijf Herman Jansen in Schiedam. Net als het merk Duarte Lopes Grogue is Herman Jansen een familiebedrijf dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. De jeneverbranderij van toen is uitgegroeid tot een bedrijf van wereldformaat. Het huidige Herman Jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd, eigentijds assortiment aan gedistilleerde dranken.

Bestel vandaag nog de Duarte Lopes Grogue

Wanneer een bestelling voor 12:00 wordt geplaatst streven wij er naar om deze binnen 48 uur (2 werkdagen) worden verzonden.