In de mix

Met grogue als basis kun je verschillende soorten cocktails of likeuren maken. De meest bekende likeur die wordt gemaakt van grogue is de Kaapverdiaanse ponche. De ponche wordt gemaakt met grogue, citroen en suikerrietstroop, ook wel bekend als  ‘mel’ of ‘melasse’. Dit is een  stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet. In Kaapverdië zijn er verschillende varianten van ponche te koop en wordt deze zoete likeur ook gemaakt met kokosmelk, mango of aardbeien.

De wereldberoemde cocktail ‘Caipirinha’, dat oorspronkelijk uit Brazilië komt, kan worden gemaakt met een basis van grogue in plaats van cachaça. In plaats van Caipirinha noemen we deze versie de ‘Groguetail’.  Officieel heet de Caipirinha met een grogue als basis de ‘Caipirissima’. Met onderstaand recept kun je zelf thuis een lekkere ‘Groguetail’ maken.

 

Recept:

De Groguetail bestaat uit Duarte Lopes rum, limoen, ijs en suiker. Deze cocktail is populair door zijn frisse zoetzure smaak en gemakkelijk te maken. Heerlijk voor in de zomer op het terras maar ook op tuinfeestjes en voor een picknick in het park.

Ingrediënten:

  • 50 ml Duarte Lopes grogue
  • Halve limoen in partjes
  • 2 theelepels bruine rietsuiker (of voor de echte cocktail shakers 10 ml Monin Sucre)

Bereidingswijze:

 

  1. Stamp de limoen en suiker fijn (of gebruik 10 ml Monin suikersiroop)
  2. Vul het glas met crushed ijsblokjes
  3. Schenk 50 ml Duarte Lopes Grogue erbij, en even goed doorroeren
  4. Garneer met een partje limoen

Bestel vandaag nog de Duarte Lopes Grogue

Wanneer een bestelling voor 12:00 wordt geplaatst streven wij er naar om deze binnen 48 uur (2 werkdagen) worden verzonden.