Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. De eilanden Sal en Boa Vista zijn erg populair onder de toeristen, maar ook de eilanden Maio, Santiago en Fogo worden regelmatig bezocht. De meeste toeristen die naar Kaapverdië op vakantie gaan komen er voor de prachtige stranden en verblijven in één van de grote resorts of hotels op de eilanden. Gelukkig zijn er steeds meer toeristen die op zoek gaan naar ecologische resorts. Hierdoor zijn de eilanden São Vicente, Santo Antão, São Nicolau erg in opkomst.Een belangrijk motto en manier van leven op de eilanden is:  ‘no stress’. Momenteel wonen er meer Kaapverdianen in het buitenland dan in Kaapverdië zelf.  De officiële taal van Kaapverdië is het Portugees, echter er wordt op de eilanden het meest Crioulo (=Kaapverdisch Creools) gesproken. dit is een mengtaal van Portugees en verschillende Afrikaanse talen.

De eilanden waren onbewoond totdat de Portugezen het land ontdekten in 1460 en ze onderdeel maakten van het Portugese rijk. In 1462 vestigde de eerste Portugezen zich op het hoofdeiland Santiago en vanaf 1587 werd de eilandengroep officieel een Portugese kolonie. Omdat de eilanden een belangrijke doorvoerhaven was voor de internationale slavenhandel, is de Kaapverdische bevolking ontstaan uit een mix van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven. Op 5 juli 1975 werd Kaapverdië uiteindelijk onafhankelijk van Portugal.

“Ben jij geïnteresseerd in een avontuurlijke vakantie naar Kaapverdië? Neem dan contact op met onze samenwerkingspartner Voja travel.”

Bestel vandaag nog de Duarte Lopes Grogue

Wanneer een bestelling voor 12:00 wordt geplaatst streven wij er naar om deze binnen 48 uur (2 werkdagen) worden verzonden.